Het is inmiddels een open deur: bewegen is gezond en goed. Voor je lijf, je humeur en je energieniveau. Genoeg bewegen voorkomt en vermindert veel lichamelijke en psychische klachten. Maar je bank en Netflix lonken zo, zeker in de koude maanden… Hoe beweeg je je brein dan fit? En hoe zorg je dat je genoeg blijft bewegen, zeker tijdens een lockdown?
Beweeg je brein fit
Op 8 december organiseerde het Fitte brein een webinar, ‘Beweeg je brein fit’, om in te gaan op de positieve kant van bewegen. De sprekers waren dr. Jeroen Deenik (onderzoeker en gezondheidspsycholoog) en prof. dr. Wiepke Cahn, hoogleraar Lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen. Twee echte experts aan het woord dus, die je alles vertellen over het fit houden van je brein.
In het webinar krijg je antwoorden op allerlei vragen, zoals:
- Hoeveel moet je bewegen?
- Welke beweging is het beste of maakt het niet uit?
- Kun je ook teveel bewegen of bestaat dat niet?
- Is bewegen ook goed als je chronisch vermoeid bent of herstellende bent van Long Covid?
- Hoe kun je het beste bewegen als je minder mobiel bent door een ziekte of beperking?
Je kunt het webinar hier terugkijken. Als je de antwoorden op de vragen liever terugleest, dan kan dat hier.
Het fitte brein
Het fitte brein organiseert regelmatig webinars over stress, slaap en prikkels. Deze factoren hebben invloed op hoe jij in je vel zit en of je gezond ouder wordt. Op wat voor manier je ouder wordt, kun je namelijk beïnvloeden door goed voor je hersenen te zorgen. Wil je daar meer over weten? Bekijk de andere webinars hier terug.
Heb je een vraag of wil je je mening delen over dit artikel? Laat dit dan weten door hieronder te reageren.